Oosteinde

Oosteinde 3  
5663 PZ Geldrop
tel: 040-286 26 08

Locatiemanager: Dorieke de Bakker
E-mail: d.debakker@degrabbelton.nl
Aanwezig op: maandag, woensdag en donderdag

OOSTEINDE, DAGOPVANG GELDROP

In de straat Oosteinde in Geldrop vindt u de dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Op deze locatie zijn vijf groepen dagopvang gevestigd.


Dagopvang Geldrop

Er zijn vijf groepen op deze locatie gevestigd, namelijk: twee baby- dreumesgroepen (voor kinderen van o tot 2 jaar), één verticale groep (voor kinderen van 0 tot 4 jaar) en twee peutergroepen (voor kinderen van 2 tot 4 jaar). De ruimtes zijn licht en de inrichting en het aanbod zijn afgestemd de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen.
Kinderen krijgen bij de Grabbelton de ruimte om hun omgeving te ontdekken. De ruimtes zijn uitnodigend ingericht waarbij veiligheid, uitdaging en de aansluiting op de ontwikkeling en de interesses van het kind de voornaamste criteria zijn.

Spelontwikkeling 

Het aanbod bestaat uit ruimte voor vrij spel, gerichte activiteiten en bewegen.
Gedurende de dag worden zoveel mogelijk beweegactiviteiten geïntegreerd in het dagelijkse handelen bijvoorbeeld tijdens het aan- en uitkleden, tafeldekken en afruimen, kennismaken met allerlei materialen, bouwen, knippen, plakken en verven. Daarnaast is er op de groepen klim- en klautermateriaal aanwezig dat is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De pedagogisch medewerkers gaan zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten waar kinderen kunnen rennen, fietsen, ontdekken en ervaren.

De inrichting van de groepsruimte

Onze pedagogisch medewerkers creëren voor alle kinderen een rijke, uitdagende en veelzijdige speel-leeromgeving waarin kinderen in hun eigen tempo, passend bij hun ontwikkeling en interesses, op ontdekkingstocht kunnen gaan. Hierdoor wordt de betrokkenheid van kinderen vergroot en komen ze tot ‘rijk’ spel.
De hoeken zijn bij ons duidelijke gescheiden speelplekken, waarbij baby’s en de pedagogisch medewerkers elkaar altijd kunnen zien. In de hoeken liggen een beperkt aantal voorwerpen afgestemd op de leeftijd van elk kind. Voor de peuters zijn er hoeken waar zij zelfstandig, ongestoord en geconcentreerd kunnen spelen. Deze hoek is afgeschermd door een hekje. Er staan open kasten zodat kinderen zelfstandig het materiaal kunnen pakken en er wordt gebruik gemaakt van laag meubilair waardoor de zelfstandigheid van kinderen wordt bevorderd.
In de groepsruimte is voor de kinderen ook gelegenheid om te komen tot een rollenspel waarbij ze de wereld kunnen nabootsen en zelf vorm kunnen geven (bijvoorbeeld een keukentje).
Op de groep is een rustbedje aanwezig waar kinderen rustig kunnen spelen (een boekje lezen of met een knuffel/pop spelen). Er hangen lijstjes waar tekeningen van kinderen in opgehangen kunnen worden. Daarnaast zijn er themakastjes op de groepen waar aan de hand van het thema materialen in worden gedaan.

Buitenspelen 

De Grabbelton hecht veel waarde aan het belang van buitenspelen. Daarom kan er te allen tijde gebruik worden gemaakt van een eigen buitenruimte, die grenst aan de groep. Naast het feit dat buitenspelen goed is voor de gezondheid, biedt het kinderen een ander soort uitdagingen en andere ontwikkelingskansen dan die ze binnen aangeboden krijgen. Buiten spelen is dus meer dan alleen een frisse neus halen.
Kinderen exploreren buiten op een andere manier dan binnen. Allereerst is er buiten meer ruimte, waardoor het uitnodigt tot grotere, grovere en snellere bewegingen (bijvoorbeeld rennen, fietsen en hinkelen). Buitenspelen biedt kinderen daardoor nieuwe motorische uitdagingen.
De baby- dreumesgroepen hebben elk een afzonderlijke buitenruimte met een zandbak en speeltoestellen. De verticale- en peutergroepen hebben een gezamenlijke buitenruimte met een zandbak, een speelheuvel, een buitenbox (voor de jongste kinderen), een klimmeubel en (natuurlijke) verstopplekjes. De locatie is omheind en beveiligd met een code.

De locatie Oosteinde is gevestigd in de wijk Zesgehuchten en grenst aan de wijk 'Genoenhuis'. De basisscholen Sint Jozef en de Ganzebloem bevinden zich op loopafstand van Oosteinde.