Peutergym

Wij hebben het komende jaar wekelijks op alle locaties peutergym. Dit is een project vanuit Leef Geldrop-Mierlo om ons kennis te laten maken met beweeglessen voor peuters. De pedagogisch medewerkers worden er op deze manier ook in getraind zodat zij de beweeglessen op termijn zelf kunnen organiseren. De peuters vinden het bewegen geweldig en doen enthousiast mee! 

Activiteiten Weeffabriek Geldrop

De Weeffabriek in Geldrop organiseert activiteiten gericht op kinderen en ouders/verzorgers. In deze flyer vind je hier meer informatie over. 

Thema dansen en muziek maken

Wat een leuke activiteiten hebben we weer gehad de afgelopen weken! We zijn druk bezig met het thema dansen en muziek maken.

Op de BSO locaties hebben we een dansworkshop gehad van FLXN dansschool in Eindhoven. Wat hebben de kinderen (en de pedagogisch medewerkers šŸ˜‰ ) goed meegedaan en genoten van het dansen met elkaar.

Annemarie (Ontdekkingsreizigers) heeft een Boomwhacker workshop verzorgd. De Boomwahcker is een holle, plastic buis en door het raken van objecten, andere Boomwhackers of het eigen lichaam leer je ritme, melodie, harmonieĆ«n en akkoorden op een speelse manier. Voor de jongste BSO'ers was het vooral ontdekken wat kan de buis allemaal voor geluid kan maken en aan de hand van een verhaaltje leren zij goed te luisteren naar welke noot ze horen.  Samen met de oudste BSO'ers hebben we een muziekstuk ingestudeerd. Wat een concentratie en geduld hebben de kinderen laten zien!