Thema verkeer bij de dagopvang

22 januari 2020

Vanaf 13 mei gaan de groepen dagopvang werken met het thema verkeer. Een breed thema waarin heel veel mogelijk is. Veel kinderen zijn al bekend met dit thema want in de meeste speelgoedkisten vind je allerlei speelgoedvoertuigen zoals autootjes, bootjes en vliegtuigen. Voor veel kinderen is dit speelgoed favoriet. Buiten op straat zien ze al die voertuigen in het echt en het groot. Het VVE thema waar we deze periode aan werken sluit op een speelse manier aan bij wat het kind meemaakt in het verkeer en met de vervoersmiddelen die het dagelijks om zich heen ziet. 

Doen jullie thuis mee?
Wat ziet jullie kind in de directe omgeving van het eigen huis van het verkeer? Misschien staan jullie samen wel meteen op de stoep langs een drukke weg als jullie samen de deur uitstappen. Of begint de drukte een paar straten verderop pas. Het is fijn als je als ouder hierover met het kind in gesprek gaat. Probeer hierover iets te vertellen tegen ze. Ga samen eens kijken wat er zoal op straat of op het kruispunt in de buurt voorbijkomt. Hoe heten die voertuigen allemaal?

Een spannend uitstapje met peuters kan al heel simpel beginnen door bijvoorbeeld eens de trein of bus te neme in plaats van de auto of de fiets. Zo'n rit zal een hele ervaring zijn waar je kind nog lang over napraat of misschien wel trots tegen de medewerkers van de Grabbelton zal vertellen wat hij/zij heeft meegemaakt. 

Kortom: een thema dat wederom heel dicht bij de belevingswereld van het kind ligt en waar veel in te ervaren en beleven valt.