Veel gestelde vragen

Op de website van rijksoverheid toeslagen.nl kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. Maar hoe dat precies moet, is niet altijd duidelijk. Om ouders te ondersteunen bij de kinderopvangtoeslag heeft BOinK daarom de toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' ontwikkeld. De toolkit is ontwikkeld voor ouders die kinderopvangtoeslag willen aanvragen of die al kinderopvangtoeslag hebben. Op de website van BOinK lees je hier meer over en kun je de app downloaden op je telefoon of tablet. De app is te gebruiken in 4 verschillende talen. 

Aanmelden kan door te klikken op de knop inschrijven rechts boven in het menu. Na het invullen van de gevraagde gegevens, worden deze digitaal in ons systeem verwerkt. Indien je een bestaande klant bent bij de Grabbelton en beschikt over een inlog, kun je de gewenste wijzigingen hier doorgeven. Je hoeft dan alleen de aanvullende gegevens in te vullen. Zo kunnen we jouw aanvraag snel verwerken. 

Jouw aanmelding wordt in ons planningssysteem verwerkt en je ontvangt een hiervan een ontvangstbevestiging. Binnen twee weken nemen we contact met je op over de plaatsingsmogelijkheden. Op het moment dat de plaatsing mogelijk is, ontvang je van ons een plaatsingsaanbod dat je met een digitale handtekening kunt ondertekenen. 

Nee, wij berekenen geen inschrijfkosten. 

Een wijziging in jouw inschrijving kun je doorgeven door een mail te sturen naar planning@degrabbelton.nl onder vermelding van de naam van jouw kind(eren) en de gewenste wijziging. De planningsmedewerkers zullen contact met jou opnemen over de wijziging. 

Wanneer je bij ons ingeschreven staat, maar om welke reden dan ook geen opvang meer nodig heeft, kun je de inschrijving annuleren. Je kunt dit per mail doen via: planning@degrabbelton.nl. Let op: het betreft hier het annuleren van jouw aanvraag voor opvang van jouw kind. Voor het annuleren van een reeds schriftelijk overeengekomen plaatsing verwijzen wij je naar de vraag: 'hoe kan ik mijn plaats beëindigen.  

Nee, wanneer je gebruikmaakt van dagopvang stopt de opvang automatisch als je kind vier jaar wordt. Rond de derde verjaardag van jouw kind zullen wij je erop attenderen dat je kind aangemeld kan worden voor de BSO.
Dit geldt ook wanneer je kind aan het einde van een schooljaar vier jaar wordt en nog niet naar de basisschool kan. Je dient dan verlenging van de dagopvang aan te vragen. Wij zullen dan de plaatsingsmogelijkheden kijken.

Kinderopvangorganisaties zijn wettelijk verplicht om ten behoeve van de kinderopvangtoeslag het BSN nummer op te vragen van ouders en hun kind(eren). De Belastingdienst kan op die manier controleren of het aantal afgenomen opvanguren overeenkomst met het aantal opgegeven opvanguren. Ook als je een gesubsidieerde peuteropvangplaats hebt, ben je verplicht het BSN nummer aan ons door te geven voor de gemeentelijke administratie. 

Je kunt de opvang beëindigen door een mail te sturen naar: planning@degrabbelton.nl
Vermeld in de mail in ieder geval de naam van jouw kind(eren), de (verwachte) geboortedatum, de naam van de opvanglocatie en de gewenste einddatum. Je ontvangt van ons altijd een bevestiging van de opzegging.

Opzegtermijn
De opzegging is één maand, per willekeurige datum, Dit geldt voor zowel een gehele als een gedeeltelijke opzegging.

Annuleringskosten
Indien de plaatsingsovereenkomst is getekend maar op de opvang nog niet is gestart dan wordt er bij annulering van de opvangplaats tot één maand voor de plaatsingsdatum € 75,- in rekening gebracht.

Je mag de overeenkomst binnen 14 dagen na ondertekenen nog herroepen. Je kunt dit bij voorkeur doen door ons modelformulier voor herroeping in te vullen en per e-mail naar planning@degrabbelton.nl te versturen. Is de opvang al gestart in de 14 dagen bedenkperiode? Dan kun je nog steeds de overeenkomst herroepen, en betaal je slechts voor de afgenomen dagen. Valt de 14e dag van jouw bedenktijd op een feestdag of in het weekend? Dan eindigt jouw bedenktijd de eerstvolgende werkdag om 23:59 uur. De dag van het afsluiten van de overeenkomst telt niet mee. Dus als je op 5 mei een overeenkomst afsluit, is de laatste dag waarop je herroepingsrecht kunt uitoefenen 19 mei.